Kultúrkalandor
Rólunk   Együttműködés   Elérhetőség   Hogy működik?   Jegyirodák   Új rendezvények   Keresés
 
   Színház    Zene    Fesztivál    Zenés színház    Mozi    Tánc    Sport    Egyéb     
TOP 10 HU
  FEZEN Fesztivál 2018 
  Nightwish Decades European ... 
  Sziget Fesztivál 2018 
  MOL Nagyon Balaton 2018 
  Modern Talking and Thomas ... 
  Teszt 
  Rúzsa Magdi 
  LB27 Reggae Camp 2018 
  LP 
  JETHRO TULL - 50 éves ... 
HÍREK
Budapest Operetta Theatre - print your ticket at home 
Operetta ship Budapest - order your tickets now 
A38 Ship - get your concert tickets from Ticketportal! 
Budapest Operetta Theatre 
KERESÉS
 

SZABADIDŐ   
Spirituális meditáció a Feldmár Intézetben

Spirituális Meditáció – Nyári meditáció: fókuszban az észlelés

„A spirituális út minden helyen vezethet. Ehhez nem szükséges vallás, dogma, szervezett közösség, sem templom, sem katedrális, az embernek nem kell a fejét leborotválnia és fekete ruhát hordania. Minden emberben megvan az a képesség, ami neki a misztikus utat lehetővé teszi.” (Willigis Jäger, bencés páter és zen mester)

Az egész évben működő Spirituális Meditáció műhely most egy különleges Nyári meditációs alkalmat kínál mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a kontemplatív meditáció gyakorlatával. Ez alkalommal rendhagyó módon elhagyjuk a Feldmár Intézet falait és a természetben fogunk megtanulni többféle észlelési gyakorlatot. De mi is az észlelés? Az őz szimatol az erdő szélén. A nyúl fülel a bokorban. A macska vár az egérlyuk előtt. Észlelés közben megváltozol. Észre sem veszed. Más ember lesz belőled. Hogyan? A meditáció maga egy észlelési gyakorlat. A természetben sétálva illatozod a friss illatú fákat, érzed ahogy a napsugár simogatja az arcodat, megérinted a vaskos fák törzsét, füleled a téged körülvevő madárdalt, a szél suhogását. Sétálsz és közben csak nyugodtan lélegzel. Egyszerűen csak vagy. Végre nem gondolkodsz, nem gyötröd magad az állandó agyalással, a benned dúló érzelmi káosz lassan elcsendesül, nyugalom van, mert jelen vagy: itt van és most. És nem létezik semmi más. Egyszerűen csak vagy..

Ha szeretnéd megtanulni a jelenlét mozgással egybekötött és nyugalmi állapotban a természetben végezhető különféle gyakorlatait, akkor gyere el július 18-án (szerdán) a Feldmár Intézetbe meditálni! Az Intézetben kezdünk és utána átmegyünk a szomszédos Városligetbe. A nyár folyamán ezt a rendhagyó alkalmat még egyszer augusztus 8-án (szerdán) megismételjük. Jegyek mindkét alkalomra máris kaphatóak!

A meditációt vezeti: dr. Perintfalvi Rita.

 

Feldmár Intézet, Budapest
Esemény időpontja
   Augusztus 2018
08.08.18 18:00 (Sze)

BEJELENTKEZÉS
Név:
Jelszó:
REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtettem a jelszavam
RENDEZVÉNYNAPTÁR